今日同寶寶出咗旺角呢邊睇窗簾/蚊網,睇完順便喺呢邊食埋飯先返去❣️行行吓就行咗嚟女人街呢邊,有一列食肆可以慢慢揀😏最後揀咗呢一間相對多人幫襯、價錢經濟嘅韓式餐廳😎餐廳地方唔大,左右兩旁放咗d 有韓國特色嘅擺設,仲播住各類唔同style嘅韓文歌,幾有韓風味🤓我哋今日揀咗個二人餐C❗️點完菜,即刻有前菜到🤩即刻點完菜就有嘢食,感覺非常好🥰前菜都係酸辣為主,非常開胃❣️餐廳出菜超有效率😳點完菜約10分鐘左右,啲嘢已經開始一個一個咁來🙈影影下相,都未開始食,食物已經全部都到齊了🤣正值非常時期,店員非常貼心咁問我哋使唔使留返一對做公筷💕抵讚❣️牛肉粒傳統石頭鍋飯加咗$4牛肉粒果然無錯❗️入口好軟熟,好有質感👍🏻生熟度掌握得好好😍一啲都唔韌,食落好似豬骨咁❣️撈埋飯、豆瓣醬、雞蛋、蘿蔔、大豆芽等,熱辣辣♨️食得好滋味☺️秘製烤肉泡菜豆腐鍋加咗$8 轉配韓國手打烏冬😎唔好嘥咗個泡菜豆腐鍋嘛🤪啲秘製烤肉真係幾好❣️入味得來有啲黑椒喺表面吊味👍🏻整鍋份量甚多🙈唔算太辣💕幾啱我口味😌韓風一口雞賣相吸引,顏值幾高❣️炸出好靚嘅黃金色👍🏻外脆內軟,雞肉嫩滑,咬落仲有肉汁添😍呢個一定要趁熱食哦❗️唔係凍咗會有少少硬~炒韓國粉絲 $5
行行吓就行咗嚟女人街呢邊,有一列食肆可以慢慢揀😏
最後揀咗呢一間相對多人幫襯、價錢經濟嘅韓式餐廳😎

我哋今日揀咗個二人餐C❗️

點完菜,即刻有前菜到🤩
即刻點完菜就有嘢食,感覺非常好🥰
前菜都係酸辣為主,非常開胃❣️

餐廳出菜超有效率😳
點完菜約10分鐘左右,
啲嘢已經開始一個一個咁來🙈
影影下相,都未開始食,
食物已經全部都到齊了🤣

牛肉粒傳統石頭鍋飯

加咗$4牛肉粒果然無錯❗️
入口好軟熟,好有質感👍🏻
生熟度掌握得好好😍
一啲都唔韌,食落好似豬骨咁❣️
撈埋飯、豆瓣醬、雞蛋、蘿蔔、大豆芽等,
熱辣辣♨️食得好滋味☺️

入味得來有啲黑椒喺表面吊味👍🏻
整鍋份量甚多🙈
唔算太辣💕幾啱我口味😌

韓風一口雞

賣相吸引,顏值幾高❣️
炸出好靚嘅黃金色👍🏻
外脆內軟,雞肉嫩滑,咬落仲有肉汁添😍
呢個一定要趁熱食哦❗️
唔係凍咗會有少少硬~

炒韓國粉絲 $58
眼見配料都唔少🤩
洋蔥、青春、蘿蔔絲、雞蛋都有,非常足料❗️而且炒得好香有鑊氣👍🏻
比想像中大份❣️

不得不讚一讚呢度店員服務算唔錯,見到我哋枱上面有食晒嘅餐盤,都好快咁收走,令我哋張枱有更加多活動空間👍🏻❗️
見我哋枱上面嘅嘢差唔多食完,仲好主動將牙籤放喺我哋枱面🥰
唔錯唔錯👏🏻👏🏻
2020-03-25