2021-02-15
我同屋企人勁鍾意嚟呢間茶餐廳食野,因為佢不論早餐、午餐、晚餐,水準不嬲都好ok,唔驚中伏。除此之外,仲有以下特點:(1)早餐供應時間至中午十二點:平時星期六日瞓到11點幾自然醒之後,嚟到呢間茶餐廳,仲可以食到早餐,真係好爽。(其他茶餐廳早餐之後會供應到10:30或者11點。)(2)沙嗲牛肉麵超級好食:好鍾意食佢呢度嘅沙嗲牛肉麵常餐,超級夠味,配落個湯麵度都好有味。而且佢嘅面必定煮得啱啱好,軟硬適中,唔會好似某啲茶餐廳咁煮到淋晒。(3)多士、奶油豬好高質:我成日都會叫常餐,而且仲會轉多士或者奶油豬,佢嘅多士同奶油豬都好足牛油,同埋會烘得好好,食到好滿足!(4)餐廳外賣團隊:雖然可以喺food panda/ deliveroo 叫呢一間餐廳嘅外賣,但其實佢哋有自己嘅外賣團隊,住附近嘅可以打佢哋嘅電話叫佢哋送外賣,宜家好少餐廳有得咁做。直接打俾佢哋叫外賣會平過food panda/ deliveroo 上面叫。呢一間茶餐廳雖然唔係D好傳統舊式嘅茶餐廳,但係員工老闆等等都好好人,感受到佢哋嘅茶餐廳人情味。
奶油豬
早餐