同朋友喺深水埗食完饭后,有啲意犹未尽想食个糖水😆其实深水埗嘅甜品店选择都几多,今次就拣咗连续两年入选米芝莲推荐街头小食嘅深深甜品😋比佢嘅紫薯同埋芋圆吸引咗😍😍🍠冰烤紫薯雪糕系列-仙草紫草园 ($39) 一见到幅图已经好想食🤤紫薯雪糕入面食到一粒粒嘅紫薯肉,好出色😍😍😍仲有我最爱嘅芋圆,烟靭有咬口😋下层系仙草配黑糖水晶、蜜红豆🤤成个甜品都好出色,但糖水可能落得有啲多🤔对我来讲有啲太甜🫣所以最后净系拣哂啲料嚟食就算😂😂🍨叁元豆花 ($38)叁元系豆腐花配芋圆、地瓜圆、黑糖珍珠、紫薯西米同香草雪糕🤗好多配料😮豆腐花好好好滑,芋圆同地瓜圆都好烟靭好食😋黑糖珍珠同埋香草雪糕就正常发挥,而紫薯西米唔太食到有紫薯味😂😂

仙草紫草园

🍠冰烤紫薯雪糕系列-仙草紫草园 ($39)

叁元豆花
🍨叁元豆花 ($38)
仙草紫草园
叁元豆花