2020-12-03 396 浏览
呢間中環日式小店喺地庫, 招牌十分醒目, 都好易認,而且地理位置十分方便,地鐵站出口行唔需要十分鐘就已經到。 入到去發現餐廳原來好大 ,而且仲分 沙律吧檯, 湯同飯自助吧枱同醬汁自助吧檯。 感覺規模比其他日式石燒自助店更好,而且沙律吧嘅蔬菜全部都十分新鮮,選擇又多,個人覺得一個餐可以有自助吧檯,免費食沙律真係超抵食。 佢嘅湯係椰子湯超甜超好飲 ,而且醬汁嘅款式亦都十分多。 睇完menu我哋決定要是佢嘅自選石燒套餐同埋咖哩軟殼蟹石頭鍋。 自選石燒套餐有好多款 材料可以選擇 主色我叫做一個鱈魚扒,牛扒同 煙鴨胸。 鱈魚扒十分新鮮放係石燒上面烤,配埋佢嘅醬汁十分好食, 牛扒亦都好軟淋。 至於佢嘅咖哩軟殼蟹石頭鍋亦都好好食一個鍋裏面有兩隻 炸軟殼蟹,配埋咖哩汁 好惹味, 而且份量亦都算多 ,用佢嘅汁配白飯食真係一流。 另外我哋亦都叫咗佢嘅台式飲料蘋果醋同芋香珍珠奶茶,兩款甜度都好適中,好好味。