2021-10-12
打完風喺屋企食咗幾日,今日就想出街食下啲特別d嘅嘢,同屋企人過咗嚟紅磡灣中心樓下,見到呢間有泰國菜嘅套餐食而且又幾抵就試吓佢🙆🏻♀️🙆🏻♀️泰式2人餐 (A) ($248)冬陰海鮮湯🥘🌶個冬陰功湯夠辣同埋酸,入邊都幾足料有墨魚有蝦,份量都唔細,每人都飲咗兩碗左右海南雞🐣🐣例牌size海南雞來講算幾多,有脾又有好多肉,仲配埋3款特色海南雞醬汁,最鐘意佢個甜豉油☺️☺️雞肉算滑又唔會太肥,都幾好味😋😋燒豬頸肉🐷🐷燒豬頸肉岩哂火候同調味都啱啱好,最鍾意食呢啲肥瘦均勻嘅位置㗎啦😍😍蒜蓉炒菜心🥗🥗個餐有埋菜,今日可以揀菜心同西蘭花,我哋揀咗菜心仲要係大大碟嘅,咁就唔怕食膩咗啦😋😋椰汁冰 (跟餐+$10)涼粉冰 (跟餐+$10)食泰國嘢梗係要飲返啲泰式特飲先岩feel 架啦🤣所以我哋都加左$10轉特飲📍 紅椒力量 (紅磡)紅磡必嘉街紅磡灣中心12號地舖#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foo
泰式2人餐 (A) ($248)
冬陰海鮮湯🥘🌶
海南雞🐣🐣
燒豬頸肉🐷🐷
蒜蓉炒菜心🥗🥗
椰汁冰 (跟餐+$10)
涼粉冰 (跟餐+$10)
📍 紅椒力量 (紅磡)
紅磡必嘉街紅磡灣中心12號地舖
#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry紅磡 #berry黃埔 #紅椒力量 #泰國菜