2020-05-16 2007 浏览
五一黃金週,大家幫襯左咩舖頭!今日我好難得入左沙田,所以就去沙田覓食😂!因為我最近都冇點食日本菜,所以去左日本餐廳🍴食lunch!呢間位於沙田中心既日本餐廳,最大特色係佢有鐵板燒,有廚師👨‍🍳幫你燒唔同海鮮🦞,算幾特別!因為係午市,我只食左個Lunch set,無試到😅!午市Menu上有好多款,今日我想試鰻魚飯,估唔到有驚喜!同之前comment一樣,香港好多蒲燒鰻魚都係由交貨,好少餐廳會自己燒,微波爐翻熱多,所以我都唔會話好好食。真正好味同自己燒既好多都賣成$300 左右,大家心中有數,好味既飛去日本食算!另外題外話,大家都唔需要考慮名代宇奈,雖然佢係自己燒鰻魚但真太難食!而今次餐廳既鰻魚,好明顯都係交貨,鰻魚本身味道唔係好入味,但鰻魚係無咩魚骨👍🏻,唔怕吉到口,而鰻魚本身都幾厚肉,啖啖肉,所以口感唔錯!另外,午市套餐加一仲包左味噌湯、漬物、茶碗蒸同沙律,算幾豐富。重點係鰻魚厚肉又無骨,已經執到😂,以日常午餐嚟講,表現唔錯!除左套餐外,餐廳晚市都有放題套餐,想同屋企人朋友慶祝節日,食餐好,不妨可以考慮吓,好似幾正咁!

蒲燒鰻魚重
蒲燒鰻魚重