2019-06-27 85 浏览
今次過O左O黎天水圍食飯,本來都諗唔到食咩,之後上網搵一搵就見到呢間 "Bugis@叻沙・海南雞飯" !! 主打新加玻美食!! 望望價錢又唔貴,仲有SET 叫....於是就入去試下...入到去店入面,光線充足,環境舒適!! 睇完MENU,我同朋友決定SHARE一個 "一人套餐-經典系列",,可以選一款小食,一款主菜再加一杯飲品,我地就選O左酸辣鳳爪,生牛肉叻沙烏冬,+$15 要多O左一客肉骨茶同 +$42 配馬拉盞炒通菜,另外,我地仲叫多O左一客肉骨茶配無骨豬腳飯....飲品就點O左黑糖珍珠豆漿同美祿火山!!! 首先講下個酸辣鳳爪 -  酸酸甜甜,鳳爪入味得O黎又夠凍,好開胃,O岩哂而家夏天食!! 至於個生牛肉叻沙烏冬,初時以為好普普通通,但叻沙湯底好惹味,而且生牛肉好淋再配埋個讚歧烏冬又係滑滑的,真係好夾!! 至於肉骨茶配無骨豬腳飯,豬腳好淋身,而且佢係無骨,所以方便食用!! 個肉骨茶更加唔駛多講,好濃濃O既藥材味,O岩哂我口味!! 個馬拉盞炒通菜餐廳用石頭鍋上碟,所以放O左一陣都唔好凍噹成層油O係面,而且同馬拉盞炒辟O左通菜本身O既草青味!! 到最後,杯黑糖珍珠豆漿同美祿火山就等於
入到去店入面,光線充足,環境舒適!! 睇完MENU,我同朋友決定SHARE一個 "一人套餐-經典系列",,可以選一款小食,一款主菜再加一杯飲品,我地就選O左酸辣鳳爪,生牛肉叻沙烏冬,+$15 要多O左一客肉骨茶同 +$42 配馬拉盞炒通菜,另外,我地仲叫多O左一客肉骨茶配無骨豬腳飯....飲品就點O左黑糖珍珠豆漿同美祿火山!!! 首先講下個酸辣鳳爪 -  酸酸甜甜,鳳爪入味得O黎又夠凍,好開胃,O岩哂而家夏天食!! 至於個生牛肉叻沙烏冬,初時以為好普普通通,但叻沙湯底好惹味,而且生牛肉好淋再配埋個讚歧烏冬又係滑滑的,真係好夾!! 至於肉骨茶配無骨豬腳飯,豬腳好淋身,而且佢係無骨,所以方便食用!! 個肉骨茶更加唔駛多講,好濃濃O既藥材味,O岩哂我口味!! 個馬拉盞炒通菜餐廳用石頭鍋上碟,所以放O左一陣都唔好凍噹成層油O係面,而且同馬拉盞炒辟O左通菜本身O既草青味!! 到最後,杯黑糖珍珠豆漿同美祿火山就等於我地O既飲品+甜品!!! 黑糖珍珠豆漿D黑糖唔會太甜,珍珠有咬口,至於杯美祿火山做得都唔錯,上面放滿美祿粉同時杯飲品唔會好甜!!
呢度原來仲有得打邊爐,"星馬火鍋套餐"下次再O黎可以一試!!