2015-06-26
之前, 約左好耐無見既好姐妹聚舊 由於友人喜歡食外國菜, 所以我們就去左一間主打食意大利菜的平民西餐廳主角就係"煮角"喇事前我都做足功課上openrice睇左一D推介的菜式當日我們都點左3個主食(送餐湯, 飲品半價)1. 墨汁意大利飯 ($58)依家一般risotto為左迎合大眾口味, 煮出黎較為濕潤和軟腍, 食落煙韌黏口, 口感不俗。另外, 墨魚配料雖然不多但十分爽口, 墨汁厚身黏香, 加上配有少少蕃茄碎配, 搭起來甚為清新,令人胃口大開, 不過會食到滿口墨汁, 大家食既時候千祈就吾好大笑喇!!!2. 墨西哥汁繪牛排 ($68)7成熟的牛排, 扒既火候好好,不多不少,燒到內外都好平均,切既時候冇滲血,咬落好嫩,唔會鞋烚烚肉質滑嫩,配上野味墨西哥汁,非常之配合好味3. 白汁芝士海鮮天使麵 ($58)包含魚、蝦、帶子、青口等豐富的海鮮材料一次就能品嚐到多款海鮮燒過的帶子肥嫩新鮮,青口也很鮮甜,只係魚肉質較為普通味道類似清炒的滋味,加上芝士融入海鮮的鮮甜,味道自然又清爽只是義大利麵條有點偏軟易斷,是較為失色之處 雖然餐廳環境普通, 但以呢個平民化價錢黎講, 絕對值得大家一試
主角就係"煮角"喇
事前我都做足功課
上openrice睇左一D推介的菜式
當日我們都點左3個主食(送餐湯, 飲品半價)
2. 墨西哥汁繪牛排 ($68)
肉質滑嫩,配上野味墨西哥汁,非常之配合好味
包含魚、蝦、帶子、青口等豐富的海鮮材料
一次就能品嚐到多款海鮮
燒過的帶子肥嫩新鮮,青口也很鮮甜,只係魚肉質較為普通
味道類似清炒的滋味,加上芝士融入海鮮的鮮甜,味道自然又清爽
只是義大利麵條有點偏軟易斷,是較為失色之處