2018-11-22 50 浏览
今日同朋友去旺角行波鞋街買下野咁,咁當然約係旺角食埋野先行啦,係女人街內街入面搵食,睇下有咩新餐廳咁,見到有呢間食扒既價錢又唔貴,就坐低左啦!我地研究左個menu一陣,發現dinner menu有前菜有生蠔同埋湯,都係百幾蚊,唔叫好似對唔住自己。前菜一人一份 海膽烏冬同蕃茄沙律。海膽好鮮甜!正呀蕃茄個醬都mix得幾好食既。紅湯同白湯都真材實料,唔係好水嗰啲,真係食到蘑菇蓉!紅湯都好好飲,好濃!然後一人兩隻生蠔鮮甜,唔腥,海水味唔算好重,唔錯唔錯。主菜呢,叫左個大雞肶同美女豬扒,出到黎發現真係幾大下,配菜叫左薯條同意粉。值得一提🤣上菜既時候個鐵板咋咋聲,因為好熱,啲油會彈,侍應好細心咁叫我地用餐巾準備好,唔好俾油彈到白色衫。個松露醬好正呀,配薯條食超好味,雞脾炸到好香口,食到停唔到😆😆😆

前菜一人一份 海膽烏冬同蕃茄沙律。
海膽好鮮甜!正呀

蕃茄個醬都mix得幾好食既。

然後一人兩隻生蠔

鮮甜,唔腥,海水味唔算好重,唔錯唔錯。

2018-11-19