2021-09-01 2156 浏览
入去愉景湾Staycation, 第一日就由酒店坐车去到D’Deck 揾食,今次同埋朋友一家合共两个小朋友,见到一间叫Figos 嘅餐厅放咗个大餐牌喺门口啲食物几啱食,于是就决定入去试试。首先讲食物, 我哋叫咗罗勒青酱意大利饺半菲达芝士、 香煎盲𫚧配薯蓉烤菜奶油酸豆浆汁、烤纽西兰西冷扒配烤薯芦笋蕃茄,全部都系set lunch跟甜品或者咖啡。 老实讲食物并非特别超卓, 但系绝对唔难食, 而且较为西式风格, 西冷扒嘅肉多汁亦都唔太烟靭容易咀嚼,呢一点要赞!个意大利饺就咸咗少少,但仍然可以接受,但系口味就未必人人钟意,意大利饺子完全系视乎个人喜好;香煎盲曹唔会太油,而且就煎鱼嚟讲份量亦都不少, 整体上算满意。由于当日天气晴朗较为炎热,我哋都坐咗喺室内有冷气嘅地方,环境干净。 至于服务态度,由于系中午时间,人流较多,侍应都会比较繁忙,这一点会绝对谅解,至少需要落order嘅时候都唔需要等佢哋好耐, 就会行埋嚟同我哋落单。 个人就觉得啲侍应都好礼貌,绝对没有感觉因为我哋系黄种人而服务较差,而且我见在场亦有不少黄种皮肤客人。By the way, 由于当日有两位小朋友,大人亦因为跟餐叫了杯咖啡,

By the way, 由于当日有两位小朋友,大人亦因为跟餐叫了杯咖啡, 因此只能有一杯雪糕,但系餐厅嘅侍应就主动同我哋讲话送多一杯雪糕畀我哋,令到两位小朋友同时有雪糕食都咁开心,呢一啲细心位系真系要赞嘅。

2021-08-24