2021-08-31
今日經過安定商場見到呢間"堅信號上海生煎包" ,隔局乾淨企理,加上見到佢最近有主打新款菜色,crossover 左芝士龍蝦🦞同上海嘢,就一於入去試下。呢間餐廳價錢好親民,我同朋友食正下午茶餐時段就平上加平。我地分別叫左"龍蝦海鮮湯麵伴熱溶芝士🧀醬"," 流心芝士龍蝦小籠包", "紅油拌水餃🥟", " 川味口水雞翼菜飯" 同兩杯豆漿,都係200元咋。😊*龍蝦海鮮湯麵伴熱溶芝士醬 $78*湯底有好足既龍蝦味👍🏻,麵條都夠彈牙,雖然係78蚊,但入面係真係有龍蝦肉架。呢個餐特色係附左個芝士醬,當你湯飲到淨返1/3時再加個芝士醬變撈面,一個湯面2個食法,好玩又好味😍*流心芝士龍蝦小籠包 $48*上碟熱辣辣,小籠包一咬落口係濃濃既芝士味,如果你鍾意喺酒樓食芝士龍蝦伊麵,呢碟就岩你喇😎傳統得黎又夠潮*紅油拌水餃 $32 (下午茶)*呢碟偏辣,但水餃就唔係好夠熱。*川味口水雞翼菜飯 $38 (下午茶)*口水雞汁都夠辣,加埋菜飯夠暖胃飽肚😍
*龍蝦海鮮湯麵伴熱溶芝士醬 $78*
*流心芝士龍蝦小籠包 $48*
*紅油拌水餃 $32 (下午茶)*
呢碟偏辣,但水餃就唔係好夠熱。
*川味口水雞翼菜飯 $38 (下午茶)*
口水雞汁都夠辣,加埋菜飯夠暖胃飽肚😍