2011-05-12
因為有天拿了份免費報紙, 看見這裡有這麼平易的自助餐於是便相約太座一試,開餐前亦有上網睇過食評大概什麼料子心裡有個底, 試咗嘅菜式大致如下:沙律菜品種較少- 但還尚算新鮮, 沙律汁只準備了三款, 亦是勉強可以啦醃菜類有小黃瓜- 調味OK, 密瓜配巴馬火腿 肉切得太簿感覺唔到咩味,泰式鳳爪&腐皮壽司- 鳳爪太硬及壽司飯也太硬,意大利燴飯&芝士焗青口- 味道還可以但兩樣不能吃太多,燒乳豬- 這主菜都幾OK,但食咗兩次後 第三次攞已經見是最尾嗰隻”豬”,可惜呢次衰收尾, 一陣好大嘅”豬味”, 三次食一次唔合格都算正常嘅, 中式燉湯- 只係知道係燉豬肉湯囉,個牌寫住的什麼響螺頭,唔多感覺到!點心- 選了粉菓,算是合格, 煎餃子都OK义燒&切雞- 兩樣只能說中規中矩講真,甜品睇到都沒有興趣動手拿了,所以跳過甜品直接去生果了,拿了火龍果同西瓜兩樣都好甜,想必比吃甜品好,咖啡- 是自己按釦的, 全自動機來說算是不錯的了服務方面: 不能說是酒店質素了, 盡管不是五星酒店,但員工全是木口木面,半點笑容也欠奉,
泰式鳳爪&腐皮壽司- 鳳爪太硬及壽司飯也太硬,
意大利燴飯&芝士焗青口- 味道還可以但兩樣不能吃太多,
點心- 選了粉菓,算是合格, 煎餃子都OK
义燒&切雞- 兩樣只能說中規中矩
講真,甜品睇到都沒有興趣動手拿了,所以
咖啡- 是自己按釦的, 全自動機來說算是不錯的了