2017-06-30 324 浏览
星期三晚约左朋友去睇太空馆嘅极光show之前担心尖沙咀会多人食饭所以早一晚透过TableMap订枱.行到Ashley Rd呢座商厦地下望上去好似好多吉铺(楼上铺生意难做)到4楼一出得一间餐厅大约可以坐到廿枱客嘅空间只有一枱客(果一刻都惊惊地中伏).有位唔太熟书嘅侍应放低menu拎部电话出黎碌左10秒终于揾到猫纸跟住一轮嘴讲左10个推介菜式唔知点解推介果啲菜式只知道佢话如果要知价钱可以再问佢.我地三个「饿底」自己睇menu好快每人都拣好叫埋同一位侍应好似背默咁一只只字抄低我地叫嘅菜.因为只有两枱客我地张单一入机厨房同寿司枱即刻生猛晒(直头听到火炉叫喊:终于有野做啦!).虽然啲服务系有待改善不过我要赞几点1) 出餐次序有谂过小食同寿司先,之后主食宜家好少餐厅理呢d2)有位冇著制服貌似老板嘅人,服务好好笑容好,一出碟饭即刻跟碗,又叫人帮我地加水3) 食物热嘅够热,冻嘅真冻,以下详列:.烧雪鱼干- 😋其实冇惊喜,但刚出炉,食落仲暖黑松露甜虾卷- 😋😋😋真系有松露味,欣赏佢摆碟有心思,但最惊喜系包系中间嘅青瓜系切左条再拼返先卷,唔系求其一碌整.蟹肉忌廉薯饼-😋😋😋😋我个人系好喜欢食忌廉薯饼。呢个
星期三晚约左朋友去睇太空馆嘅极光show
之前担心尖沙咀会多人食饭
所以早一晚透过TableMap订枱
行到Ashley Rd呢座商厦地下
望上去好似好多吉铺
(楼上铺生意难做)
到4楼一出得一间餐厅
大约可以坐到廿枱客嘅空间
只有一枱客
(果一刻都惊惊地中伏)
有位唔太熟书嘅侍应放低menu
拎部电话出黎碌左10秒
终于揾到猫纸
跟住一轮嘴讲左10个推介菜式
唔知点解推介果啲菜式
只知道佢话如果要知价钱可以再问佢
我地三个「饿底」
自己睇menu
好快每人都拣好叫埋
同一位侍应好似背默咁
一只只字抄低我地叫嘅菜
因为只有两枱客
我地张单一入机
厨房同寿司枱即刻生猛晒
(直头听到火炉叫喊:终于有野做啦!)
虽然啲服务系有待改善
不过我要赞几点
1) 出餐次序有谂过
小食同寿司先,之后主食
宜家好少餐厅理呢d
2)有位冇著制服貌似老板嘅人,服务好好
笑容好,一出碟饭即刻跟碗,又叫人帮我地加水
3) 食物热嘅够热,冻嘅真冻,以下详列:
烧雪鱼干- 😋
其实冇惊喜,但刚出炉,食落仲暖
黑松露甜虾卷- 😋😋😋
黑松露甜虾卷

蟹肉忌廉薯饼-😋😋😋😋
我个人系好喜欢食忌廉薯饼。呢个优点系真系超级热辣辣,又唔油
厚烧鳗鱼蛋卷-😋
唔系食过最好食,不过不失,用咁多汁,倒不如俾啲萝卜蓉仲夹
厚烧鳗鱼蛋卷

烧三文鱼头-😋😋😋
我地望住佢系冰箱拎入厨房解冻再烧,盐烧味道简单,落左柠檬再点埋萝卜蓉酸汁就一流
泡菜叉烧炒饭-😋😋😋😋😋
朋友讲得啱,真系日式叉烧切粒,韩式泡菜切件,好足料炒埋一齐。每一啖都有肉有菜有饭。粒粒分明,好香泡菜味,冇油腻感。
泡菜叉烧炒饭

追加:
黑松露焗杂菇-😋😋😋
啲松露好似唔洗钱咁,劲重手(我唔介意嘅)。失色少少系个低油d
冷稻庭乌冬-😋😋😋😋😋
呢个冷主食烟韧得黎又够淋,好适合挂汁。最紧要够冻,可以清一清口,舒服晒
希望佢训练下啲员工,keep住食物质素,做多啲宣传,咁就可以有机会再帮衬
2017-06-28
泡菜叉烧炒饭