2019-02-11
因為新年關係,出城行年宵。皆因附近食肆頗貴,而且吾熟路。最後因爲逛左陣ikea好肚餓,又見超多人食,所以嘗試左Ikea。不過真係超!級!多!人!無奈又真係平到你無辦法抵擋誘惑熱狗跟飲品只係十蚊!吾跟餐只係七蚊!真係好誇張。普通面包舖賣個熱狗都10蚊up呢個仲要熱辣辣。重點可以自己唧醬!茄汁芥末仼你加。本來行左ikea超巿想買芥末試下,點知食熱狗已經可以試埋個產品。飲品多種選擇。不過個人認為北歐飲品真係麻麻地。好似飲緊有氣既水咁之後試左十蚊肉丸。就咁食就無乜特別,但我呢d大鄉里見個個食家都唧一隻類似果醬既野?所以我跟風試下,點知超夾,甜甜地好好食再試左12蚊腸。都幾粗大,不過嫌略難咬食,咬到牙軟本身買左個乳酪雪糕try。問左職員可否轉頭憑單拎。結果過左20分鐘左右去拎時,已經話賣哂?結果退翻錢。
不過真係超!級!多!人!無奈又真係平到你無辦法抵擋誘惑
再試左12蚊腸。都幾粗大,不過嫌略難咬食,咬到牙軟