2017-06-03 2413 浏览
一向愛好台式食品,路過見新開又有鹽酥雞一於試下啦~由於過左午飯時間 餐廳已沒有太多人,被偏坐在入邊二人位上。坐下查看餐牌時,雖然枱上有檸檬水可自斟,待應還是很好幫我們斟水,服務是不錯的。除了一早看好的鹽酥雞餐,在看過餐牌後選了滷水併盤。2個餐都加了6元點飲品.坐下不久就送上2款前菜,不是2人有2碗呀~是2人份量(如圖)。2款前菜都一般,送的就無謂太計較吧~第一份餐滷水併盤加擔仔麵$68元,滷水併盤有雞蛋,豆腐,大腸,加豬腳仔,滷水夠入味,只是大腸有異味加豬腳仔有毛毛,要扣點分數啦~擔仔麵湯底偏淡,但只要把肉碎拌勻再吃麵,會多左份蒜香味道。蝦肉質結實的,唔霉都收貨啦~第二份餐:鹽酥雞加魯肉飯 $52 鹽酥雞份量一般,雞件細小兼炸得太乾,肉汁欠奉,唔好食。魯肉飯:感覺似食梅菜肉碎飯,汁也不夠多,一般。飲品 :仙人掌珍珠珍珠奶茶,見係粉紅珍珠先叫,珍珠煮得太耐無咬口,仙人掌真係唔知乜味,我只覺得似普通奶茶,無乜茶味。黑糖紅豆珍珠奶茶:黑糖味同紅豆係互不搶大家風頭,因為2樣味道都無。而且杯內更沒有一粒紅豆在內,真不知為何叫紅豆奶茶了。飲品加6元可以一試,正價免加。還有,杯子太高身又窄,好難珍

魯肉飯:感覺似食梅菜肉碎飯,汁也不夠多,一般。

飲品加6元可以一試,正價免加。還有,杯子太高身又窄,好難珍珍珠食呀~

總結:食物份量對得起呢個價錢(午市免加一,新開關係仲有9折),只係食物和飲品質素平平,真係無再光顧的理由。

環境:由於新裝修ok,只係有蚊螆出現,再加上唔知仲乜要掃地,感覺唔太衛生。