2020-06-14 110 浏览
近期久唔久就会谂起想食慢煮,自从上次食咗次我爱慢煮后,觉得真的很不错,所以今次就试下另一间分店,呢间分店就比普庆坊果间大啲,环境气氛都系几适合饮住嘢倾计,设计简单而平实令人坐得几舒服。今次食咗法式油封鸭脾,唔好以为油封会好油腻,食落去嘅感觉系干爽的,不会一口油的感觉,亦唔会好咸,味道刚刚好,就咁食都好啱味,每人一脾后好满足,如果配上一杯你钟意食嘅饮品更佳。另外叫咗份安格斯顶级平铁扒,牛扒面上加咗迷迭香草,令到肉嘅味道香香的,熟度差不多系5成熟,都几钟意呢个熟度嘅口感,不过今次食呢块系筋位,所以要用啲牙力,哈哈佢啲配菜小食都十分出色,芝士温泉蛋大啡菇好爽口,啖啖都系菇嘅汁加上温泉蛋嘅味道,牛油卡真虾仁串:大大粒嘅虾仁,好爽口嘅虾肉,炸蕃薯条:有别于一般食嘅薯条,有啲清甜,感觉冇咁重淀粉,一食又系停唔到口,啲小食真系好味😋最后又点可以唔试下甜品呢,一开始只系叫咗份咸焦糖酱朱古力布朗尼蛋糕,利用咸焦糖配上朱古力嘅味道好夹,而且都对于唔钟意太甜嘅人嚟讲系非常喜欢的,蛋糕里面仲有啲果仁片增加口感,值得一赞!由于食完呢个,忍唔住又叫份草莓酱比利时窝夫配意大利雪糕,草莓份量适合,窝夫嘅口感几好,配上

芝士温泉蛋大啡菇
牛油卡真虾仁串
炸蕃薯条

最后又点可以唔试下甜品呢,一开始只系叫咗份咸焦糖酱朱古力布朗尼蛋糕,利用咸焦糖配上朱古力嘅味道好夹,而且都对于唔钟意太甜嘅人嚟讲系非常喜欢的,蛋糕里面仲有啲果仁片增加口感,值得一赞!由于食完呢个,忍唔住又叫份草莓酱比利时窝夫配意大利雪糕,草莓份量适合,窝夫嘅口感几好,配上绿茶味雪糕增加清新感👍🏻
咸焦糖酱朱古力布朗尼蛋糕

今餐又系食到好满足好开心嘅一餐,正!
法式油封鸭髀
2020-06-09