2018-04-07
朋友食開齋,佢話要介紹我食一間平又好食嘅齋菜館,既然佢平時食開齋咁我就信佢去試吓我哋今次食午餐,午餐入邊已經坐滿晒人,好彩仲有一張枱我哋坐低左望下個餐牌果然係新派素食,即係有壽司呀豬扒雞絲啊牛扒咁樣個種我哋叫咗兩個set lunch ,都係壽司拼盤,加$30有六串沙嗲牛肉壽司就咁睇似模似樣,食落口味道唔錯,特別係三文魚,因為平時我唔食生野,呢度乜都唔使驚。比我驚喜嘅係果六串牛肉,唔講真係唔知道自己食緊齋,沙嗲醬從出邊嘅味道一樣,真係好似。仲叫咗個滑蛋豬扒飯味道口感同出邊嘅滑蛋豬扒飯一樣,不過隻蛋有啲生,我見到有啲蛋白都未熟晒😟雖然係滑蛋,但係都要熟先得㗎。整體來講呢加野好啱齋口唔齋心嘅人去食,因為所有肉類食品同出面真嘅肉好似,不論係味道同口感。價錢都算平。但係服務態度爭左啲,啲阿姐會黑面。🌚
仲叫咗個滑蛋豬扒飯