2022-07-02
呢間有得食omakase🍣既逸壽司CP值高同好抵食😍可能疫情關, 平日lunch 冇book位打去問竟然有walk-in😲 1點鐘去到即刻有位唔洗排隊 好開心😌一坐低就見到有2張set lunch menu, 一張係自選3色丼🍱 一張係D 壽司🍣丼飯套餐, 今日叫左壽司8件+手卷個set再另外自己單點左2件海膽軍艦, 一落完單就會比碗味噌湯🍲(臨走時發現原來其實跟餐仲會有埋沙律🥙不過佢溜左比我🥲) 因為冇乜人, 師傅好快就已經整好, 望落去每一件都好新鮮同肥美😍最正係左上角既中吞拿魚腩,脂肪分布得好平均成舊淺粉紅色而且切得都幾厚,完全無筋🤤食落去有少少入口即溶添, 油脂魚味好濃郁, 而隔離既金線鯛,池魚同金鯛就相對比較普通好淡口🤭係好厚既魚而帶子,赤蝦🦐,油甘魚就正常發揮, 厚切有咬口,魚肉彈牙夠鮮味單點既海膽軍艦就好鮮甜新鮮同厚肉, 但同個set比較黎講, 佢一件海膽軍艦就貴dd 要$58/件, 建議大家想食海膽就點十二貫壽司個set🤭我係落晒單後先發現原來佢台上面有另外一個筒裝住其他全日set既menu紙所以先要另外散叫😑最後就係蔥吞拿魚腩手卷, 呢個手卷好食喎👍🏻佢D魚肉都打得好
最後就係蔥吞拿魚腩手卷, 呢個手卷好食喎👍🏻佢D魚肉都打得好滑, 唔點豉油都一D腥味都冇,好香既魚鮨味😋
總括黎講呢間都值得食🤤🤤🤤雖然唔係咩高質定位, 但佢性價比真係幾高👍🏻👍🏻