2020-12-08 31 浏览
長沙灣區食肆林立,各有特色,今日路經長沙灣附近即刻打開OPENRICE APP搵野食,思前想後就決定今日食西餐,而係眾多選擇中就選擇左瘋鳥幫襯餐廳裝修擺設非常有特色,有種古舊既感覺,絕對要影相打卡呃LIKE Iced chocolate冰凍朱古力味道濃郁,甜度適中,朱古力上既CREAM同擺盤同樣精美 日式南蠻炸雞炸雞大大隻熱辣辣即炸上桌,炸雞香脆但絕對唔會太乾身無肉汁,而配上他他醬更加可以中和埋炸雞既油膩感,的確美味 啤酒炸魚配美國薯條啤酒氣味撲鼻,魚柳肉質都算唔錯,唔會太腍爛。配上炸粉炸出黎同樣香脆可口,而薯條配上特色醬汁真係食唔停口。 英式芥末烤牛脷牛脷外層香脆但內層軟冧,就咁食味道口感都已經好出眾,配上芥末醬又係另一種風味,如果胃口夠大真係想ENCORE多一碟,難怪咁多師兄師姐都推介的確不無道理 美國安格斯牛肩胛扒牛肩胛扒厚身肉質鮮嫩,餐廳將牛扒肉汁煎封,食落口肉汁同油份溢出,牛味出眾,牛扒生熟程度掌握得恰當好處,配上醬汁食就更加滋味。牛扒本身亦配有薯條,個人就好鐘意用薯條點牛扒既醬汁黎食,非常惹味

Iced chocolate

日式南蠻炸雞