2023-01-25 65 浏览
前排行過見到旺角開左呢間新串燒店,裝修都四四正正,有少少心郁郁想試,但當時新開無乜人入去食就無膽粗粗入去今次再經過,晚飯時間已經坐到好full, 見仲有最後一兩張枱就決定入去試試佢喇串燒單價都算合理,十幾二十蚊一串串燒,嗌多幾串都唔怕埋單好貴,一坐低職員就會裝啲孜然粉同辣椒粉落你隻碟度,枱上面仲有個爐仔可以一路烘熱住啲串燒,keep warm又唔會烘到燶燒粟米燒得幾香又唔會太乾,原隻虎皮尖椒好食,唔辣!雞軟骨,羊肉,牛肉都係廿幾蚊2串,本身個調味都已經夠味,羊肉亦無乜羊酥味,翠玉瓜好juicy,燒茄子加左孜然粉,蒜,同菜甫,好惹味啊😋烤扇貝,卜卜蜆都有微微既辣味,食得好過癮另外$48既麻辣燙份量都幾多,個碗好似懷舊洗面盆幾得意,入面都好多餸,有幾種菜,蓮藕,土豆片,好索湯既豆卜,奄春蛋,彈牙寬粉,好食又抵食,不過小辣對我尼講唔夠辣,下次會挑戰大辣~

燒粟米燒得幾香又唔會太乾,原隻虎皮尖椒好食,唔辣!

烤扇貝,卜卜蜆都有微微既辣味,食得好過癮