2018-06-09 613 浏览
星期六晚不小心被放飛機,頹頹地又醒起朗豪坊food Court有間Korea House,係第二d地方都食過覺得唔錯又好耐冇食過,所以就去啦。我通常玩食雞/豬/牛肉便當,大約$50 ,肉好多,有泡菜芽菜等配料,有白飯有炒粉絲,好有份量,真心食得飽飽😛今次見到新野就試吓啦,韓風飯配粉絲定食,跟湯或者飲品,其實即係兩送飯加例湯😅🙈,整體都依然好有份量,雖然唔算得上好好味,但係我食得好滿足🤤,泡菜豬肉飯唔算得上好好食,不過合格有餘,普遍韓國菜嘅泡菜豬肉整得難食,應該執咗笠😅;雜菇粉絲湯個湯清清地幾好味,我個人鍾意食菇類,但係呢個啲菇太少喇,數埋都唔知有冇10粒😑;昆布湯好多昆布,但係浸到淋晒,似濕水紫菜多啲😓。food court人多,唔好諗住可以坐得耐,快餐韓國菜,食物質素唔算低,其實已經好好

泡菜豬肉飯拼雜菇湯粉絲

2018-06-09