2023-02-16
每個星期五晚放工返到東涌都夜啦🌛,通常都會出街食,最近呢間「架勢廚房」係我地嘅食堂,有齊台式/韓式/日式/川菜/Burger🌏,兩口子可以揀唔同嘅菜式,彈性又抵食,吸引唔少附近居民買外賣或堂食㗎🕺🏻————————————————👅古早台味二人套餐($98)👍🏻主食同罐裝飲品各兩份,分別試咗香口惹味嘅鹽酥雞香腸便當🍱,同啖啖肉嘅南部爌肉便當,配料有蔬菜同滷蛋,外食都可以營養均衡啲。如果唔想飲罐裝飲品都可以半價升級其他飲品,我地每杯加$11升級,試咗石榴莫希托同芒果爆珠紅茶,味道媲美手搖飲品🥤,足料夠味!👅炸地瓜丸/芝士肉鬆蛋餅(+$20/+$30)👍🏻套餐加配,小食類同樣合格🆗,地瓜丸香軟甜蜜,蛋餅略帶煙韌,回味台灣夜市嘅滋味👅紐約時代($78)👍🏻肉排、煙肉、啡菇、車打芝士片、蔬菜等材料,份量之大一口當然咬唔晒🍔,一邊食一邊流肉汁,超滿足👅香烤五花肉配生菜($54)👉🏻五花肉同生菜份量都比得足,五花肉醬汁偏甜,加埋韓式辣醬,配住菜食嘅肉應該無咁肥吧?🤣————————————————🚩總結:平價地區食堂😆———————————————— 🌟注意:目前做緊週年慶,指定餐點88折————
————————————————
👅古早台味二人套餐($98)
👅炸地瓜丸/芝士肉鬆蛋餅(+$20/+$30)
👅紐約時代($78)
👅香烤五花肉配生菜($54)
🚩總結:平價地區食堂😆
🌟注意:目前做緊週年慶,指定餐點88折