2011-05-15 114 浏览
見佢新開又有特價點心,$3.80 盅頭飯,就去試下啦。$7 @ 茗茶 : 價錢唔算平,但係真係淡如水,我地揀左飲普洱,都叫好彩,因為普洱點都會有d 顏色,唔係就真係以為自己飲緊清水 $3.8 盅頭飯 (鱆魚肉餅飯),限一人一盅,我地先叫一盅,味道唔錯,飯亦係一粒粒,唔會一pat pat 咁,咁就encore 啦,點知出事。第二盅極腥,水準如此不穩定,實在有點那個..其他點心:蝦腸 ($13.8) 味道唔錯,腸粉有少許彈性 鴨腳紮: 芋頭好粉,好味 五香咸肉粽 ($13.8): 綠豆夠粉,可惜唔知加左咩調味料,個味好怪好難食 蘿蔔糕: 普通酒樓水準,用粉開,削削地,不過不失潮州粉果: 花生好爽,西芹好香,唔错 總括而言,咁既價錢不妨一試。但由於水準唔穩定,隨時今次覺得唔錯,下次難食到嘔。同朋友黎或作為慶祝節目就免了,隨時掃興!另外,夥計嚴重不足,或者係最低工資作怪。近期食肆普遍現象,要搵人加水或者收點心籠要俾d 耐性。
見佢新開又有特價點心,$3.80 盅頭飯,就去試下啦。

其他點心:

蝦腸 ($13.8) 味道唔錯,腸粉有少許彈性

鴨腳紮: 芋頭好粉,好味

蘿蔔糕: 普通酒樓水準,用粉開,削削地,不過不失
潮州粉果: 花生好爽,西芹好香,唔错

2011-05-14
$35 (早餐)