2018-11-02
< 夾雜喺公屋同豪宅區之間點樣選擇 >長發廣場呢個位置係喺大量的公屋及少量嘅豪宅之間, 就近民居,位置方便。 估計新店開張,優惠特別多。出左個定食餐,一人一鍋送定食同白飯。好彩早到,個場都幾 full 。< 聽日中午會再黎食 >28蚊一個下午茶, 仲要係日式餐廳,可以喺邊度搵得到< menu >呢度有好多種唔同嘅嘢食,主要大部分嚟講都係大件夾抵食,隔離枱大部分嘅人都係食鍋物比較多, 我哋兩個一於就叫咗三個鍋物分別係牛肉鍋泡菜餃子囉同埋雜菜鍋,結果飽到頂心口,但係最嬲尾都食曬,簡直就係一個創舉<雜錦牛肉鍋定食> 58hkd鍋底嘅菜都係一樣,分別係在於佢上面嗰隻蛋,同埋啲牛,湯底係日式濃湯十種材料 < 餃子泡菜定食 > 58hkd有 香菇 洋蔥紅蘿蔔 泡菜 小棠菜芋絲金針菇餃子 豆腐白菜鍾意食酸辣嘅朋友一定好鍾意,因為呢個湯底好鮮甜, 好辣。< 三個大鍋 > 泡菜湯底/魚湯湯底 /豬骨湯底(由下而上)雜菜鍋 48 hkd梅酒 32hkd(雜錦刺身 )< 招牌一休沙律 > 58hk
< 聽日中午會再黎食 >
金針菇
餃子
豆腐
白菜
鍾意食酸辣嘅朋友一定好鍾意,因為呢個湯底好鮮甜, 好辣。
雜菜鍋 48 hkd
梅酒 32hkd
(雜錦刺身 )< 招牌一休沙律 > 58hkd
特別讚一讚呢一個刺身,呢個刺身嘅份量極之多,分分鐘仲多過平時喺普通嘅嘢食餐廳食嘅刺身, 必食推介
< 全場爆滿>
成個餐廳嘅場都好安靜, 座位, 餐桌都係加闊版本, 同朋友講嘢都聽得好清楚, 多數都係年青人同埋一家大細,去食嘅地方。 我隔離枱係大肚婆,食完唔會口乾。
< 爐頭都有清潔>
呢個石油氣爐幾可愛, 迷你之餘,又煮到一個小窩打邊爐
<CP高>
order 三個邊爐鍋, 刺身,酒, 都係二百幾蚊,份量多,質素好,CP高