2016-09-17 2194 浏览
早幾日睇報導,某政壇小花介紹這屯門咖喱屋,於是趁放假來這吃個lunch,兩點左右來到,全場滿座,不知是故有熟客還是受小花影響而來?午巿套餐$40元起,有湯、蔬菜、薯條、飯、薄餅、汽水,十分抵食。湯是雞湯來,看來很清但好夠味,飲完唔會口渴,無味精。咖哩牛腩$45 - 可能蔬菜賣晒,兩邊都是薯條,喜歡這一盤幾格的金屬盤設計,甚有特色,光看已很高興。烤餅有少少硬,未算好鬆化,牛腩煮得幾淋滑,咖哩雖然是橙紅色好嚇人,但辣度好低的,又沒太多香料味,即使香港人也會接受。咖哩羊腩$45,轉煎餅+$7 - 羊腩有羶味,細塊的都幾淋,但大塊的較靭,我驚訝煎餅如此大塊,飯量也如此的多,即使是男生也食唔晒吧。煎餅好似台灣的手抓餅,香脆鬆化但較油。咖哩薯仔口感幾爽,不會太淋。薯條較瘦小,亦不是即炸,是飽肚食物,也是食唔晒。芒果乳酪+$15 - 甜中帶酸,乳酪味幾明顯,芒果味不會好假,但飲飲下覺得有d 太甜。拉茶+$10 - 師傅即席在面前拉,拉出來滿滿的有厚泡,好熱,待涼一陣先飲,奶味好重,有d 似煉奶味,蓋過了茶味。全店員工都是印度人,可能是家庭生意,印度菜食落好有風味,且甚為抵食,兩個人一人一個餐,可以打

湯是雞湯來,看來很清但好夠味,飲完唔會口渴,無味精。

全店員工都是印度人,可能是家庭生意,印度菜食落好有風味,且甚為抵食,兩個人一人一個餐,可以打包到一盒飯食多一餐,最好自備食物盒來,較環保。