2023-06-16
最近係元朗返一份新工🙎🏻♀️呢期係公司做嘢特別忙,終於有時間出面抖抖氣食個Lunch,難得今日又唔趕返去🙇🏼♂️途經見到富達廣場地下1號舖既日本餐廳,呢度除了有壽司,刺身外,原來還有啲日式小食。進入時睇到舖面都幾精緻,而座位上都好舒服🙋🏻♂️寧靜又舒服既環境,確實令人得到放鬆 牛肉丼🧚🏻👄見到牛肉丼非常吸引,首先被佢牛肉既色澤吸引住,色澤夠紅潤又鮮艷,食落去係好嫩滑同時唔會做得太過熟,剛剛好恰到好處,下層既飯用日本珍珠米,質感細滑好好食,份量亦好足料,算係用優質食材🖐🏻職人壽司盛🧚🏽♀️👄點都唔少得要食招牌菜,呢盤壽司盛擺得好靚,影了幾張相打卡,當中既壽司真夠新鮮,裡面各種鮮肉都好鮮甜好味,總知係值得再食多次,無叫錯🙏🏻火灸左口魚邊海苔卷🧚🏻👄呢一係係另外追加,忽然間好想試,佢面層火灸好香,新鮮度十足,而且份量又好突出,食落去暖暖地,左口魚邊係好新鮮🖖🏻鰹魚烏冬(細)🧚🏽♀️👄我同事邊食邊讚,仲話要食多個烏冬先滿足,呢個都係追加既,佢就話呢個烏冬既質感極之細滑,好有日本既味道,仲可以提升埋鰹魚既味道,有水準✍🏻