2007-10-17
一個好耐食評, 遲遲都未寫出全因為唔記得間食店名, 所以費事寫錯, 終於師傅的起心肝去查下, 於是乎拿拿聲寫番個食評!話晒都係師母牛一, 所以一早就打電話去訂定位, 而訂位時個伙記問我地有冇人生日, 師傅話有, 咁個伙計就話當日會送個蛋糕比壽星仔! 當日準時去到, 發覺地方幾大, 環境都幾舒服, 不過就有少少三尖八角, 做自助餐就好似唔係咁適合! 不過點都好已經去到就拿拿聲出去睇下有咩好野食啦! 食物方面唔算太多選擇, 但都有壽司, 生蠔, 魚生, 長腳蟹, 凍蝦等等, 熱葷反而唔多選擇, 味道就不過不失啦, 不過要數最好味師傅首推炸魚塊, 炸魚塊好鬆好脆, 而且唔油, 魚塊冇雪種味, 得喎; 跟住就係師傅食得最多日式螺肉, 螺肉軟硬適中, 而且夠晒冰凍, 辣辣地真係好好味; 再數就一定係生蠔, 師傅對生食物一向都唔敢興趣, 不過當見到佢d生蠔又肥又大隻又新鮮時, 都忍唔住左兩隻試下, 發覺真係好肥, 但始終放入口種感覺都係受唔到, 食左兩隻已經叫交晒差喇! 至於甜品都有好多選擇, 有雪糕, 蛋糕等等, 不過就唔係咁出色, 最高興就係有棉花糖, 棉花糖好鬆軟而且好香, 好味! 餐茶就任
食物方面唔算太多選擇, 但都有壽司, 生蠔, 魚生, 長腳蟹, 凍蝦等等, 熱葷反而唔多選擇, 味道就不過不失啦, 不過要數最好味師傅首推炸魚塊, 炸魚塊好鬆好脆, 而且唔油, 魚塊冇雪種味, 得喎; 跟住就係師傅食得最多日式螺肉, 螺肉軟硬適中, 而且夠晒冰凍, 辣辣地真係好好味; 再數就一定係生蠔, 師傅對生食物一向都唔敢興趣, 不過當見到佢d生蠔又肥又大隻又新鮮時, 都忍唔住左兩隻試下, 發覺真係好肥, 但始終放入口種感覺都係受唔到, 食左兩隻已經叫交晒差喇! 至於甜品都有好多選擇, 有雪糕, 蛋糕等等, 不過就唔係咁出色, 最高興就係有棉花糖, 棉花糖好鬆軟而且好香, 好味! 餐茶就任你自由沖, 沖幾多杯飲多幾自己話事!
總括黎講呢度食物唔算出色, 款式唔算特別多, 不過師傅覺得佢地refill速度都算幾快, 至少d生蠔不停咁出, 淨係呢個位已經值得加分啦! 服務都幾好, 而送個蛋糕起初都以為要堂食, 原來係可以走, 實行又食又! 價錢方面已經唔記得左喇, 不過淨係記得用恆生白金卡有七折!
不過下次都未必會再去, 原因係用呢個正價價錢, 師傅覺得仲有更多好選擇, 加上食物選擇真係唔算多, 呢個係自助餐一個敗筆!