2021-08-22
今次嚟到觀塘工廈搵嘢食🏗一入到黎就見到已🚢為主題嘅裝修,仲見到有連儂牆一幅!整個餐廳空間超級大,實在係一個傾偈食嘢嘅好地方👍🏻Weekend lunch time上到嚟人唔算好多,仲有lunch set揀添。-跟餐配羅宋湯🍅/薯仔蛋沙律🥔-羅宋湯食落味道比較偏酸少少,入面仲有唔少軟淋牛肉粒🐂薯仔沙律食落creamy好開胃,份量都幾大份🥚日式燒雞串🐔$10-烤到剛剛好,免頭煲有芝麻碎同埋好焦香,不得不讚係真係熱辣辣咁上🔥黑松露蒜香海鮮炒飯🦑$69-面頭鋪咗滿滿嘅黑松露醬,攪勻之後會發現底部有唔少海鮮,例如有青口、蜆肉、魷魚等等。珍珠米飯炒到好乾身🍚夠晒火候🔥,黑松露比較少見會配上炒飯,估唔到呢個配搭都幾夾🍄秘製煎雞扒配日式香草腸🐣$89-一上碟份量多到嚇親我😱2️⃣大塊雞扒同4️⃣條香草腸🌿,另外仲有少少沙律🥗。呢碟菜已經講到明需要等到20分鐘以上,原因係因為佢真係即刻整俾你食👍🏻雞扒外皮煎到十分香脆,入面肉質嫩滑多汁,香草腸同樣濺到外皮焦香👍🏻實在係健身人士福音🏋🏻另外仲可以配有蒜香意粉,意粉軟硬度煮適中乾身,隔離嘅蜜糖芥末汁都好惹味👍🏻另外套餐仲配有啫喱同埋餐飲,呢個價錢完全係性價比之王👑
跟餐配羅宋湯🍅/薯仔蛋沙律🥔
日式燒雞串🐔$10
黑松露蒜香海鮮炒飯🦑$69
秘製煎雞扒配日式香草腸🐣$89
另外套餐仲配有啫喱同埋餐飲,呢個價錢完全係性價比之王👑