2025-07-15 0 浏览
今次無意中發現銅鑼灣希慎廣場原來下面果層有好多嘢食,今次揀呢間Cooley Oysters係開放式嘅設計。因為見到顧客食嗰啲蠔幾新鮮大隻,再睇埋個餐牌覺得唔係太貴,於是就入咗啦。餐廳有吧枱位置,係坐高凳嘅,圍住一個圈中央。另外仲有啲係正常座位嘅,視梨個人選擇啦。我同朋友今次就坐咗吧枱,都幾舒服,而且都唔係太迫。因為餐廳主打蠔,所以我哋點咗幾隻。真係幾新鮮肥美,職員介紹話係同歐洲嘅農場合作推出。蠔比較高質嘅,再加埋啲檸檬同醬汁。價錢算話好貴。一人點左兩隻。主菜有大概七款,今次我叫咗戰斧烤豬佐意式青醬伴香滑薯泥。因為見到寫住係招牌菜之一,所以就點咗啦。果然有驚喜。豬好有咬感,味道層次有埋意式醬料好豐富,溫度控制適中,賣相唔錯。另外嗰碟係香煎頂級肉眼牛扒配薯角伴紅酒。牛扒份量都唔細,8安士,即係220 gram左右,再加埋啲配菜點綴啲顏色。薯角我嘅最愛,外脆內軟值得一試。可以另加自由選擇頭盤再加餐湯或者嘢飲。頭盤有鴨肝、白酒煮蜆、沙律等等。雖然我哋唔係點好多,但係都好豐富,而且價錢OK。原來坐吧枱有九折,都係買單嗰時先留意到。整體而言係覺得唔錯嘅用餐體驗,下次有機會都可以再幫襯。