2021-11-15 13798 浏览
Mamaday出品必属佳品,今次第一次嚟到铜锣湾呢一间嘅mamaday 分店,好早已经听人讲过呢一间分店系咁多间环境最舒适,我都觉得系!灯光光猛,打卡好睇,地方宽敞,玩味Cafe,印象10分良好!🌸黑到爆炸墨鱼圈墨鱼滑墨汁炖饭炸鱿鱼圈有三件,每一件都十分之爽口,都几香脆!出去食墨鱼汁好多时都会比较咸,呢道菜完全冇呢个问题,有淡淡墨鱼汁鲜味,唔会太水太稀,反而令整个意大利饭吸收墨鱼汁精华,系encore之选!🌸点解个个都叫软壳蟹pizza 㗎答案好简单,原因真系好吸引呀同埋好好食!落单之后都要等,有机会系新鲜制,等待系值得嘅,软壳蟹pizza大大只,外皮炸香,内里Juicy,再加埋有菠萝在Pizza面头,好清新,Pizza底系薄批,咬落去薄脆,仲有千岛酱喺上面,味道协调!🌸原味芝麻鸡翼呢个同样有惊喜,鸡翼皮好脆,一啖一邪恶,特别欣赏上面洒上芝麻,增加口感丰富程度,调味相当用心,即使系原味,都比坊间嘅鸡翼好吃很多倍!呢间玩味Cafe已经多次回头,精灵搞怪,食物质素相当不俗,我已经变成左佢嘅fans,隔几个月就encore 一次,身边朋友都大赞!

🌸黑到爆炸墨鱼圈墨鱼滑墨汁炖饭

🌸点解个个都叫软壳蟹pizza 㗎

🌸原味芝麻鸡翼

• 黑到爆炸鱿鱼圈墨鱼滑墨汁炖饭
  • 点解个个都叫软壳蟹比萨架?