近排屋企人喺元朗見到呢間越南餐廳新開,買咗份外賣香茅豬扒法包+豬頸肉湯河,食咗之後覺得質素幾好,所以今次專登嚟堂食試一試。今次朋友仔食越式豬頸肉法包,我就食雞扒撈檬粉,飲品跟餐半價。睇完餐牌覺得有啲奇怪嘅就係小食同檬粉一樣價錢嘅?小食嘅香茅豬扒$50,但係香茅豬扒撈檬都係$50🤣份量有冇唔同我就唔知道喇,不過我叫咗份雞扒撈檬,份雞扒一啲都唔少喎🤔朋友仔原本仲話同我share,點知食完半份法包之後,佢覺得好好食,連淨低嗰半份都食埋,我就試咗一塊豬頸肉,雖然唔係特別脆,同炭燒嗰種唔同,但咬落有好香濃嘅肉味,爽口嘅。上次屋企有食過外賣,覺得可以叫佢多啲醬,個醬酸酸辣辣幾好味👍而且個包食落唔會又乾又硬。雞扒撈檬份量都幾多,雞扒煎得外皮少少脆,但肉質好嫩滑,我覺得佢撈檬嘅酸辣汁調配得幾好,我唔覺得食到落底會特別酸,仲可以一邊食一邊加。呢間越南餐廳真心推薦💓👍價錢又唔貴,人均都係$50-60,希望可以keep住質素。

睇完餐牌覺得有啲奇怪嘅就係小食同檬粉一樣價錢嘅?
小食嘅香茅豬扒$50,但係香茅豬扒撈檬都係$50🤣

2025-04-22