2018-10-23 437 浏览
第一次同朋友去食,見食評幾好諗住無死啦第一道片皮鴨係ok既 叫左半隻份量都好足不過鴨肉就有d“梅”可能吾係甘新鮮既鴨第二道但東北亂燉,嘩!名符其實都真係幾亂有d薯仔,豆角,粉絲,排骨甘~味道就真係見人見智太重八角味 可能本人吾識欣賞啦~吾覺得有咩甘好食最後朋友打包食剩即反歸第三道係“犇”麵,吾係太記得叫咩名,味道一般,樓下牛腩麵好食過佢最嬲最嬲既係第四道叫左個拔絲地瓜,見佢話要制左20分鐘,由落單到上述果三道菜黎到食完都未到,以為佢後上啦,9點鐘同佢講可以上,等到9:20未到再吹下啦,話叫左架啦,10分鐘後有條女問我地係咪叫左,我地話係,佢話整緊架啦,9:47仲未有再問啦,個樓面走黎話廚房話無單幫我取消。真係火都黎,等左成個鐘先知個廚房無單,主動走過黎同我取消,仲要單都打埋,一句吾好意思都無,一味瀨落個廚房度,食吾到吾緊要,但吾好要我地白等呀嘛 隔離枱食完成餐飯我地都未有取消完仲同我講幫我整反,我真係怕再等多一個鐘都未必有得食三個樓面都話整緊,點解最後係會無單呢?耐人尋味,耐人尋味~
第一次同朋友去食,見食評幾好諗住無死啦
第一道片皮鴨係ok既 叫左半隻份量都好足
不過鴨肉就有d“梅”可能吾係甘新鮮既鴨

第二道但東北亂燉,嘩!名符其實都真係幾亂
有d薯仔,豆角,粉絲,排骨甘~味道就真係見人見智
太重八角味 可能本人吾識欣賞啦~
吾覺得有咩甘好食
最後朋友打包食剩即反歸

最嬲最嬲既係

隔離枱食完成餐飯我地都未有

取消完仲同我講幫我整反,我真係怕再等多一個鐘都未必有得食

三個樓面都話整緊,點解最後係會無單呢?
耐人尋味,耐人尋味~
2018-10-23