2019-10-28 166 浏览
去完觀塘探婆婆,因為無食午餐,七點已經餓到我連行多幾步去APM嘅力都無,太肚餓的關係決定係婆婆屋企附近搵一間鋪頭食飯就算,樓下就見到呢間餐廳,原本冇諗過要入去,因為真係一間傳統嘅老店,但附近無咩好食,又見到細細間店竟然不停有人進出,上網睇睇先發現原來咁多好評,價錢仲要好抵食,所以一於試試。一個人食得唔多,小食係老闆推薦,我覺得似豬腳凍,點醋一齊食,甜酸味道特別開胃。主菜食一碟獅子頭一個人已經好足夠,2大舊獅子頭超足料,味道亦好濃郁,最好有幾條菜做底,成件事即刻健康左。食呢d餸菜當然要送飯,呢度獅子頭夠曬多汁,用來送飯真係一流,食飯後老闆仲送上八寶傳統茶,我一個人嚟食飯,但老闆間中就同我傾吓計,我覺得呢d就係小店的人情味同埋香港特色呢。