2010-04-30
我公司就在附近,所以那天放工就外賣回家吃,因為我趕住吃完睇戲,所以叫佢快d。waitress 話好快架喇,而家唔多人。所以佢亦都無叫kitchen 快d,hea 了我就算,我等了3 個字,唔對路,再催叫可唔可以快少少,因為趕時間。waitress 答我同樣問題,話人唔多,唔會耐,跟住佢都係無同kitchen 講過任何野。外賣終於到了,我回家後,發現我叫的風味牛肉飯,只係得白飯,盒送係無既~ 因為我已經在戲院 (結果趕唔設返屋企食完再去),選擇只得熱狗,一係就捱餓。但我仲叫了2 款 sushi,於是我和朋友二人就吃sushi 充饑,一吃已覺得味道麻麻唔新鮮,但未食飯都無計,迫住要食,仲要每人先分得2 舊 sushi。結果戲未看完,我已經肚痛要去廁所肚屙,而我朋友響完戲後1 小時亦肚子痛,我們共同只吃了 sushi,好明顯就係sushi 問題。夜晚我打返去同餐廳講,佢地話佢地知道漏了飯,還說我已經走了追唔到,好像我走是我錯,我拎完外賣唔通唔走?哈真好笑。佢地叫我第日再叫個餐,唔收我錢,我雖然已經怕怕,驚又肚屙,但無理由俾佢賺左個飯。於是我第二日就叫左個銀鱈魚定食(送外賣),首先,我懷疑個廚
於是我第二日就叫左個銀鱈魚定食(送外賣),首先,我懷疑個廚房食完先俾我,因為個送係得2 粒銀鱈魚咁大把,成個飯我吃了4 淡就食完。個麵c 湯喊到阿媽都唔認得。如果呢個飯係值 $68,我寧願將$68 捐去青海。
我結果有打去問係咪真係咁少,我話得2 粒幾cm x 幾cm ,佢都仲答我話唔係計幾大,係計重量,我真係想知幾cm x 幾cm 既魚可以有幾重,你聽落都知有問題啦,但佢無諗過要同我跟進囉。。。真係貼錢買難受!!!!