2012-01-19
只能說奇差. 我係冇打開食評,但當我睇今期magazine有人介紹佢,仲要上黎見到4個笑,真係忍唔住講野我gei exp.因為d waiter態度差都不得了. 如果有人俾好評,我真係呆左. 講真,食物唔係話好差,但只算一般, 以屯門日本野黎講,佢只係因為專做蛋包飯而win左,但水準係好普通. 份量亦唔夠男仔食, 女仔只係剛好.點解我咁反感,有以下故事:話說24/12 lunch, 第2次黎食,因上一次我食左蛋包飯,今次想食下curry飯.同bf黎到門口,照舊冇人出黎采你,唔緊要, 我地主動入去話”2位呀唔該”.等左10分鐘, 入到去睇menu…已經醒左啦,唔跟餐要個罐頭湯.但當我點curry 飯時,聽到1句”sorry我地今日全版呢個menu都冇架”, 咁我bf就點左佢gei蛋飯,我就5 min後再order左個焗飯.隔離table個family的complaint,只係個序幕:位爸爸幫女女點野食,但呢樣冇o個樣冇,waitress只有”sorry,唔好意思,我地賣晒/ 今日冇得賣”. 之後爸爸勁嬲:”樣樣都冇!!”, 過左陣,見佢地一家3口一齊走人,好嬲咁gei樣la…我等緊野食期間
點解我咁反感,有以下故事:
我等緊野食期間,見到2張table吹佢快d快d,等左好耐.
Ok,到我喇.
等左15min,bf個蛋飯黎左,但我o個個呢佢食完喇,我o個份都未黎. 咁我地叫某位waiter跟跟. 答覆係:”等等,幫你睇”. 但個人就走左去第2度做野,之後再冇應過我. 再叫第2位,係企門口gei,又係:”等等”, 一句等完,就出番門口.
火都黎埋,我只係想知有冇落order,冇我就走架喇. 忍唔住,叫左位waitress黎問:”點解你地1個2個都冇反應,我想搵人理下我order份野,我等左成半粒鐘都唔見我個order”, waitress係無辜,但最好笑gei係,頭先企門口位waiter走黎話”我係企門口gei”. 咁你不如呢世都企番出去喇! 咁樣去答客人…大佬,我想要個飯je, 你地1個2個都扮忙, 全間野9成full,好正常r ma 加上個menu冇晒全版curry, 人地等位時你唔同人講,入到黎就咩都冇!!
個牌寫住”supervisor”都咁差,點叫d細gei幫手做野細gei又點會好禮貌
加上廚房位哥哥, 拎住個流緊蛋汁gei紙盒出黎吹水,d蛋汁差d整到對面客人掛o係chair件衫度. 我真係想知, 有咩理由叫我再黎食
以呢個price,大家大可去屯門其他地方食,唔需要再幫襯呢間野. O個10% service charge係多餘,點解要我俾10%去換呢d不停叫你等,但唔俾反應gei service
p.s 當日雖係x’mas前夕,但絕對唔係full到爆炸,好忙好忙唔得閒應你gei情況. 本人從未食過一餐咁唔順氣gei飯
题外话/补充资料:
佢gei態度已經勝過所有