2011-01-01
開左OPENRICE都左一段日子,但係我重來都唔打食評, 因為我懶, 但係我點懶,點夜我都返來打埋先訓, 免得下一個受害,我仲有D懷疑嗰D好評....(以下為內容)今晚去左間新開放題度食, 帶住满心期望,點知....入到去, 剛剛開張,裝修企理, 但門口嗰位阿姐黑口黑面, 好似得罪左佢咁, 已經有D暗湧,去到坐低, 睇到有好多日式料理,泰式料理,咁就係咁寫剔,..但係紙上寫明只可以落3款, 所以都唔係落左好多野但我張刺身紙遞左比佢之後, 足足等左30分鐘都冇黎, 其他野就上緊, 我不斷追問各男女侍應,每個都勁冇禮貌地回應跟緊, 有個肥肥地, 扎馬尾既大嬸仲要勁串咁問我地:大嬸:「點呀? 刺身黎左啦嘛, huh?」我地:「黎左啦, 但係...點解三文魚得"4"塊咁少? 明明我地寫左10塊架喎....魷魚得一片咁多?!」大嬸:「(囂張地)係丫, 係得咁多呀! 唔通你地叫得多就黎咁多咩, 我地都係睇人數黎出份量!」( 我地兩個人叫左十件,都係每人五件, 食放題每人都食唔到五件三文魚, 食咩放題呀?! 我唔覺得多law, 同埋你地咁做生意不如唔好做放題la!!!!)後來有一位全場我覺得佢最N
今晚去左間新開放題度食, 帶住满心期望,
大嬸:「點呀? 刺身黎左啦嘛, huh?」
後來有一位全場我覺得佢最NICE的哥仔(有少少鬈毛的,肥肥地幫我跟,10分鐘到就到了
除左佢之外, 我相信全間野都唔知乜野叫做"應有" 的服務態度, 我唔係要求特別高, 但起碼呢間係好差囉!!!!
講返佢D食物
刺身 - 黎左4件3文魚,我咁大個仔未試過食放題2個人食左4件咁多
甜蝦,前前後後只係黎左15隻左右, 冇味嘅, 北寄貝,又係冇味,赤貝係最新鮮
燒物 - 街邊小食好過佢, 佢個汁係用一隻印尼香料開, 冇技術
炸物 - 有一陣炸過火味, 好焊咁
天婦羅-脆漿唔夠脆.蝦又係冇味, 好似楊洲炒飯的蝦咁
最好食都係芝麻八爪魚同埋雪糕MOCHI, 因為唔係佢地整,係買返黎,所以好食!!
呢間野真係差一個字唔夠形容,係"好差劣",真係請我去, 我都唔會再去.
打完先知樓下位師兄(ho lie)同我遭遇一樣, 如我先睇左呢位師兄之食評,我都唔會中招,
希望大家唔好再中招, 你地係唔會喺呢間放題食到有滿足的感覺,只會覺得一肚氣食左入去!!!!!
下面最低評分如果有0 分或負分俾我揀,我係唔會剔1分囉!!!