2022-11-08
終於都堂食左一次!妹妹點左1)那個滷排骨便當佢可以要少飯(岩哂女仔)有三種味粉可以揀(鹽酥/海苔/香辣)我地點左海苔,同埋每個便當都有五種配菜的!今日有半隻溏心蛋,咖哩炒粉絲,椰菜,雜菌同少少薯絲。佢地飯用左比較日式既珍珠米但唔會太黏口,椰菜都有好多,妹妹好驚訝既一點係佢既排骨大到成個碗都遮住左。由於是新鮮炸起,好熱好香脆(但就無乜juicy感覺了),佢地既醃料好好食(可能因為用左台灣醃法,微甜)炸粉亦唔會太厚配埋海苔粉好惹味。如果鐘意食香口野又大食量係必點,我覺得肉量好多。而我就點左2)玖香啤酒豬軟骨便當佢肉量同配菜量都好多,而豬軟骨都好淋肉同好入味,有成四大件!同埋佢滷水汁都好出汁唔會太甜太咸飲品方面,晚市飲品是減15hkd ,可自選冰量同甜度仲可以加2hkd要0kcal 糖,大家又可以揀自己想飲既野又無咁大罪惡感
妹妹點左
1)那個滷排骨便當
佢可以要少飯(岩哂女仔)
而我就點左
2)玖香啤酒豬軟骨便當