2022-01-12 54 浏览
細細粒嘅腐皮壽司平時喺壽司店就見得多,但係今次經過呢間韓國過江龍已經比佢玻璃櫃窗嘅巨大版腐皮壽司嚇親😱口味都有好多選擇,而都口味都係偏韓式😍腐皮帶有厚度,甜甜地,飯用上珍珠米,每粒都細細粒粒粒分明,混入芝麻同醋,飯嘅口感已經十分豐富😋整體感覺似食緊用腐皮包住嘅飯糰🍙雖然得五舊唔算好多,但係食兩舊都已經夠飽肚😋間唔中試下啲新奇野都幾有驚喜🤩🧀四重芝士雞蛋 $26 🌕🌕🌕🌕🌗雞蛋好軟屬,好creamy,芝士味亦都好濃好出🤤🦀蟹棒明太子 $32 🌕🌕🌕🌗🌑蟹棒碎上面吱上一層明太子,蟹棒混入左沙律醬所以整體唔會太乾面頭仲有幾粒蟹籽,令到整體更有唔同層次🍗芝士辣炒雞 $32 🌕🌕🌕🌑🌑呢款極有韓國特色嘅口味,辣炒雞面頭再鋪上一層芝士醬😋炸雞唔算好辣但係雞本身嘅口感麻麻地🍣炙燒三文魚 $38 🌕🌕🌕🌗🌑粒粒三文魚都切到大大粒,三文魚加埋芝士一齊燒,成舊都好重焦香味🍅蕃茄莎莎醬牛肉 $32 🌕🌕🌕🌕🌘呢款店員推介要翻熱食先好食芝士翻熱後溶溶地,牛肉碎混入左洋蔥,加埋酸酸甜甜嘅茄汁,食落勁似食緊pizza不過配飯底😋五款入面私心排名:四重芝士雞蛋>蕃茄莎莎醬牛肉>炙燒三文魚>蟹棒明太子>芝士辣炒雞

🧀四重芝士雞蛋 $26 🌕🌕🌕🌕🌗
雞蛋好軟屬,好creamy,芝士味亦都好濃好出🤤

🦀蟹棒明太子 $32 🌕🌕🌕🌗🌑
蟹棒碎上面吱上一層明太子,蟹棒混入左沙律醬所以整體唔會太乾
面頭仲有幾粒蟹籽,令到整體更有唔同層次

🍗芝士辣炒雞 $32 🌕🌕🌕🌑🌑
呢款極有韓國特色嘅口味,辣炒雞面頭再鋪上一層芝士醬😋
炸雞唔算好辣但係雞本身嘅口感麻麻地

🍣炙燒三文魚 $38 🌕🌕🌕🌗🌑