招聘中
$12,000+
月薪 (面议)
2025-06-20 27 浏览
夏日炎炎,行街行到身水身汗,有咩爽得過隊個透心涼嘅刨冰?就係對一個超級好味又巨大嘅透心涼刨冰!🍧醬爆 🍧睇圖見到好大份,但上到枱依然會畀佢嘅巨大嚇親,心諗自己食唔食得曬😭 雖然我好鍾意食好西,但係堅決唔做大嘥鬼🫶🏻呢個叫做醬爆嘅刨冰,即係奶醬多,仲配埋台灣特產海邊走走,上枱時仲有另外配嘅花生汁同埋紅豆,唔使擔心食到下面會冇味!貼心❤呢一個醬爆嘅配料有海邊走走蛋捲、煉奶、花生醬、特濃花生汁、花生粉、花生波波,真係好多花生呀!🥜睇埋店內嘅介紹,佢哋嘅招牌巨型刨冰都以日本純冰製🧊水質都係一樣好重要嘅食材,因為店家嘅堅持而有優質品質,所以相對地價格都貴啲,不過我覺得唔使飛就食到正宗日本味係值得嘅😆🍧餐單話刨冰製作需時需要等大概30分鐘,可能我嗰日係閒日晏晝,所以個刨冰比預期中快就上枱冰體細綿軟滑,亦唔似思樂冰咁一凍就上腦頭痛,食得好舒服!面頭有大量嘅煉奶花生醬,香脆濃厚,我覺得係最好食嘅部分👍🏻食到中間有花生粒同埋花生波波,所以又變出另一種twist,唔會食到悶,而且仲有花生汁同埋紅豆,加啲落去又係一種新口味🥜🫘食完呢個刨冰,已經驅散一身悶熱之氣,心情開心返,不愧係夏日風物詩🍧

醬爆 🍧

睇埋店內嘅介紹,佢哋嘅招牌巨型刨冰都以日本純冰製🧊