2011-04-02 65 浏览
最近,我見到有食家去 Paisano's 食 Pizza ,大大件睇嚟好吸引! 況且又唔貴!令我十分期待!今日沿威靈頓街轉入擺花街,行幾步就去到 Paisano's 。一走入去,嘩!啲 Pizza 好大個呀! 成24 吋直徑!我未見過咁大個架!對比店員個身就知有幾大!Pizza 有 3 種 size:14 吋 / 16 吋 / 24 吋,由 $90 ~ $280 不等;以每件為例 $25 ~ $45。Cheese Pizza $25 / Hawaiian Pizza $35 / Vegetarian Pizza $40 / Paisano's Pizza $45; 價錢合理!起初,我打算食 Hawaiian Pizza ,影相之際,菲籍女店員擺咗個 Vegetarian Pizza 上架,我即時轉軚要 Vegetarian Pizza。 Vegetarian Pizza $40 賣相好 colourful!未食都已經好開胃! 配料十分豐富:Bell peppers, onions, mushrooms, black olives, Roma tomamtoes, garlic, sp
況且又唔貴!令我十分期待!

成24 吋直徑!我未見過咁大個架!對比店員個身就知有幾大!
沿威靈頓街轉入擺花街,行幾步就去到 Paisano's
Pizza 好大個呀!成 24 吋直徑!
對比店員個身就知有幾大!
Vegetarian Pizza 賣相好 colourful!
Vegetarian Pizza $40
賣相好 colourful!未食都已經好開胃!
配料十分豐富:Bell peppers, onions, mushrooms, black olives, Roma tomamtoes, garlic, spinach, pizze sauce, Mozzarella Cheeze. 一件直徑有 12 吋,相當於我兩隻手長度!
Pizza 夠哂薄,由香港人老闆及菲籍男店員做,佢哋馬不停蹄!大約 3 ~ 5 分鐘已做好一個!速度驚人!Pizza 好軟熟,配料亦夠味!真係好好食!
巨型 Pizza 滿足我個大胃!
如果唔夠味,餐廳提供鹽、香料及辣椒仔;另有雜誌!
一件直徑有 12 吋,相當於我兩隻手長度!
Pizza 夠哂薄,又軟熟!配料豐富!
接 order 做 Pizza
我發覺大多數食客為外籍人士及菲籍,而我咪係少數嘅香港人!此外,除咗香港人老闆及搬貨員之外,其餘都係菲籍。皆因菲律賓第二語言係英文,有呢個優勢!

當我要走去地庫嘅洗手間時,落樓梯見到好多掛畫,猶如一個小畫廊!相信老闆好鍾意威尼斯,有些圖畫係威尼斯背景;連地庫亦有一幅大圖畫。入去那層全部係有墊高椅,
反而地庫應該會坐得舒服啲。至於洗手間,男女各一格。總算衛生,廁格內有空氣清新劑。
走去地庫時,落樓梯見到好多掛畫,猶如一個小畫廊!
相信老闆好鍾意威尼斯,有些圖畫係威尼斯背景
連地庫亦有一幅大圖畫
2011-04-02
沿威靈頓街轉入擺花街,行幾步就去到 Paisano's
相信老闆好鍾意威尼斯,有些圖畫係威尼斯背景
走去地庫時,落樓梯見到好多掛畫,猶如一個小畫廊!
連地庫亦有一幅大圖畫
Pizza 夠哂薄,又軟熟!配料豐富!
接 order 做 Pizza
一件直徑有 12 吋,相當於我兩隻手長度!
如果唔夠味,餐廳提供鹽、香料及辣椒仔;另有雜誌!
對比店員個身就知有幾大!
Pizza 好大個呀!成 24 吋直徑!