2023-02-04 40 浏览
香港有好多唔同的日本燒板燒,每間都有自己的風格同特式❤️前菜-日式沙律沙律菜,車厘茄,麵包碎配上日式醋汁,酸酸味味,開胃好味~套餐包左餐前酒,其他鐵板燒比較少有,呢杯係柚子酒加冰👍少少酸加上冰,刺激你嘅味蕾西澳鮑魚- 超大隻,接近我手咁大,而家非常生猛,不停蠕動😁配上鮮味海帶醬,帶出鮑魚的鮮味,而且肉質爽口👍👍九繪魚-稱為日本第一石斑,有時日本人會叫它為夢幻之魚,比較矜貴~而且魚皮與魚肉之間含豐富膠原蛋白,食起來的膠質與彈性口感~👍👍而且九繪魚配上新鮮魚湯,雙重享受~鐘意食魚嘅你一定要試吓😁日式鐵板炒日本炒蠔- 配上洋蔥,櫻花蝦,煙肉,牛油炒,份外惹味香口~和牛方面 - 有和牛厚燒同薄燒比你揀,我哋揀左各一試曬兩種和牛,不同口感,和牛薄燒包住日本蔥同洋蔥分外香口甜品-日本密瓜,清甜好味❤️
香港有好多唔同的日本燒板燒,每間都有自己的風格同特式❤️

前菜-日式沙律
沙律菜,車厘茄,麵包碎配上日式醋汁,酸酸味味,開胃好味~

而且九繪魚配上新鮮魚湯,雙重享受~鐘意食魚嘅你一定要試吓😁

甜品-日本密瓜,清甜好味❤️