2025-07-14
觀塘有好多隱世又chill 既餐廳🍴 今次去左Four O Five Coffee & Eatery,意外地好食 唔係純打卡餐廳!💜👉🏻主菜嗌左 石燒澳洲牛頸脊+糖心鮑魚配露絲瑪利汁🥩牛肉外面焦香 薄薄地一片切開入面粉嫩juicy好有牛味🍖 鮑魚鮮甜爽口質地細膩,加埋醬汁恰到好處。點唔點醬汁就因人而異,點左口感層次豐富啲。👉🏻🦐虎蝦帶子意粉虎蝦肉質勁新鮮啖啖肉,意粉係鮮蕃茄味加咗微蕉蒜片,酸甜帶點微辣嘅蒜香 簡單但係一啲都唔輸蝕。👉🏻明太子薯條期間限定新菜式 即炸薯條配明太子醬,鹹香唔膩食唔停口,鍾意明太子嘅可以一試! 💙👉🏻🍮粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘重頭戲甜品主力推介! 粒粒芒果肉天然果香配搭清爽椰子忌廉加埋口感鬆軟棉密既梳乎厘,搵唔到有第二間可以食到 仲有佢梳乎厘空氣感十足蛋味香濃,一個人食咗一個都唔覺得膩同埋間餐廳好多唔同味道嘅梳乎厘揀,但係好大份 唯有下次再去試其他味道🤤👉🏻海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶🍹芝士奶蓋奶味唔重但係口感絲滑,白桃烏龍茶白桃香同茶味好出好fresh 比例配搭得好好餐廳環境整體舒服,輕秋意木質裝修風格同暖色調燈光 好chill好滿足 , 好啱同一大班朋友g
👉🏻主菜嗌左 石燒澳洲牛頸脊+糖心鮑魚配露絲瑪利汁🥩
牛肉外面焦香 薄薄地一片切開入面粉嫩juicy好有牛味🍖
👉🏻🦐虎蝦帶子意粉
👉🏻明太子薯條
👉🏻🍮粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘
仲有佢梳乎厘空氣感十足蛋味香濃,一個人食咗一個都唔覺得膩
👉🏻海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶🍹
餐廳環境整體舒服,輕秋意木質裝修風格同暖色調燈光 好chill好滿足 , 好啱同一大班朋友gathering食飯