Amuse bar有兩間分店,喺深水埗同佐敦🍻 今日經過深水埗,見環境唔錯就入去試吓🍺 門口嘅牆壁有一大幅由本地陶藝家創作嘅手繪壁畫,二樓係榻榻米區,適合一大班朋友chill吓飲吓嘢🥰 🔸Old times呢杯Special cocktail用咗jack daniel's, grand marnier, tangerine peel, sour mixed, soda🥃 Whisky配上淡淡嘅陳皮香味,仲有話梅做點綴,味道幾清新特別🔸Dawn另一杯cocktail就用咗gin, advocaat, passion fruit liqueur, grapefruit juice, lemon juice🍸 玻璃糖片包裹住果乾,賣相好吸引👍🏻 飲落似果汁味嘅益力多,非常容易入口🥰🔸德國鹹豬手豬骨底下有德國酸菜,味道唔錯👍🏻 豬皮炸得好酥脆,豬皮下面嘅骨膠原口感好q彈😂 豬手調味適中,唔會太鹹,點埋香草芥末醬更加好食🍖🔸芝士肉醬玉米餅Nachos可以配牛肉、雞肉或者素,我哋今次揀咗牛肉🐂 玉米餅香脆,我幾推介💯 芝士裡面唔少辣椒粒同墨西哥辣椒片,味道香辣,送酒一流🍻 由即日起,所有食物每日

🔸Old times

🔸Dawn

🔸德國鹹豬手

🔸芝士肉醬玉米餅

由即日起,所有食物每日4-8pm可享半價優惠。*除意粉、豬手、迷你漢堡拼盤及 BBQ豬肋骨。
**每人最少點一杯飲品。

佐敦:佐敦上海街 23 號地舖
深水埗:深水埗九江街 161C 號地下