2023-07-06 11 浏览
喺荃灣行經依間泰國餐廳,設計好有工業風,同平時既泰國餐廳好唔同,一於入去試試🤤入到去有兩層高,入面環境都好寬敞,而且有經過心機設計😊我一行四人安排坐bar枱,bar枱亦都有個細心位下面可掛袋,而家每個位都夠闊落,食泰國菜有另一番風味🫶🏻餐廳用QR code 落單,咁就可以清楚叫咗咩同唔會點錯,但另外餐廳都提供一本餐牌方便睇🥰🥰飲品方面除咗椰青其他都買一送一,好抵,我哋叫咗鮮橙梳打、青檸梳打、同埋芒果冰茶,全部都唔算好甜岩岩好😊食物方面叫咗⚫️招牌泰式肉碎生菜包份量好多,而家辣度啱啱好⚫️泰式咖喱牛腩配以金磚蒜蓉包蒜蓉包即叫即整,上到枱仲好熱,點上咖喱汁,非常之好味,另外牛腩都煮得好淋⚫️泰式鳳爪沙律鳳爪數量好多,執條配得啱啱好,唔會話泰辣,撈埋啲沙律食感覺好清新⚫️泰式拼盤都係即叫即整十分新鮮,唔會話所有嘢都炸到好乾或者好熱氣,咬落去雖然好熱,但入邊都仲好Juicy ⚫️最後就係泰式明路桂花魚仲配咗個湯底,驚冇水嘅時候可以加湯,十分細心,味道唔會太辣,但係湯底配埋好多材料加肉碎就好夠味,桂花魚十分之滑整體嚟講,依間泰國菜好有新鮮感,而且每樣食物份量都好多,亦都好好味,好值得一試😋😋四人大約食咗七

食物方面叫咗

⚫️招牌泰式肉碎生菜包
份量好多,而家辣度啱啱好

⚫️泰式咖喱牛腩配以金磚蒜蓉包

⚫️泰式鳳爪沙律

⚫️泰式拼盤

⚫️最後就係泰式明路桂花魚

整體嚟講,依間泰國菜好有新鮮感,而且每樣食物份量都好多,亦都好好味,好值得一試😋😋四人大約食咗七百幾蚊

泰玖 (荃灣)
荃灣曹公坊5號地下