2022-06-27
有睇開我食評的都知道我是Texas burger’s fan! 由天后店到荃灣店, 我都一路支持! 話說我從來沒有發現荔枝角有他的姊妹店! 唔怪得知咁好食啦🍔Texas Group 果然很抓得住我口味😋😋🍔soup & salad 除餐附送忌廉蘑菇湯和沙律! 唔好以為附送的就好頹廢, 個湯好多蘑菇粒, 味道亦濃郁!個沙律更加驚喜, 柚子加上黑甜醋, 好幫助分解到之後嘅油脂😆🍔炸洋蔥圈+ 水牛城雞翼 +$38咁大份嘅! 我覺得二人點一份就夠啦! 隻雞脆香辣又脆口,洋蔥圈就爭咁過他他醬🍔招牌德州燒烤牛肉芝士漢堡 $128所有Taxes group 的signature漢堡,仲厚過巨無霸,由多重配料組成,底層爽脆生菜,中層厚肉又juicy 的漢堡扒, 中間混合洋蔥,食落好有咬口! 仲淋上超級惹味的燒烤汁!唔單止咁,最邪惡是上面鋪上一塊煎得好香好脆嘅煙肉,被最上層是香軟食薯餅吸收了煙肉油脂,香脂再加乘,簡直係多重口感共冶一爐,抵佢咁多年都仲係招牌必吃🍔酥炸軟殼蟹膏牛肉漢堡 $148坊間少見可以媲美巨無霸的組合,軟殼蟹再加漢堡扒根本就係增肥 驚死你唔飽,將成隻軟殼蟹夾入去,連個包都唔夠大,啲腳叉
🍔soup & salad
🍔炸洋蔥圈+ 水牛城雞翼 +$38
🍔招牌德州燒烤牛肉芝士漢堡 $128
🍔酥炸軟殼蟹膏牛肉漢堡 $148
坊間少見可以媲美巨無霸的組合,軟殼蟹再加漢堡扒根本就係增肥[笑哭] 驚死你唔飽,將成隻軟殼蟹夾入去,連個包都唔夠大,啲腳叉晒出嚟,成隻蜘蛛咁!賣相真係一百分💯
講返味道,軟殼蟹真係唔野少,影完一輪相,都keep到好脆好香口,最正的是蟹膏!豐溢的蟹膏味道極濃郁!漢堡包都可以識得咁奢侈,真係讚不絕口
🍔Vienna latte
凍咖啡加上香滑奶油! 肥係肥㗎啦,但係夏天真係好難抗拒這個誘惑🤩