最近係觀塘返工,每逢中午放飯時段間間餐廳都好多人,經過鴻圖中心發現入邊有一個裝潢充滿異國風情的Food Court 叫愛琴坊~ 場內有數間不同食肆,分別有東南亞和西班牙菜的餐廳,因為見Eat2 都幾多人排隊,所以最後選擇食呢間!叫了一個焗鮮茄雞扒飯$52 和加了一杯香芋奶茶特飲$10,盛惠$62 大約等左8-9分鐘就拎得!中午時段場內的座位全滿座冇位,然後看見牌説3樓有雅坐就上了鴻圖中心的三樓,三樓原來在走廊擺放了一些枱椅供人們用餐~食物方面~個焗飯有好多芝士係面,對我這個芝士控來說真係心心眼!茄醬略酸可接受~看個人喜好吧??雞扒夠大也夠嫩,味道不錯!追加的香芋奶茶特飲,飲落都有香芋味但不濃~如果和珍珠奶茶一樣有珍珠就更好了,因為珍珠奶茶也是加$10丫! 價錢方面雖然比中心外的茶餐廳略貴,不過食物質素同環境就值回票價!

追加的香芋奶茶特飲,飲落都有香芋味但不濃~
焗鮮茄雞扒飯
涷香芋奶茶
题外话/补充资料: 上三樓時電梯較慢,有點不方便!
2018-02-28
焗鮮茄雞扒飯