2019-11-24 142 浏览
朋友約我黎觀塘區食野,工廠區就係多d特色野食,但星期日就好多都唔開,好彩搵到呢間the stadium食lunch。之前都有黎過架啦,佢個晚餐幾好架,之前入夜又多人,冇好好仔細睇佢餐廳既環境,原來佢除左室內,仲有室外露天既位置可供用餐,睇落去都幾舒服架。店員帶我地座左張近窗既兩人枱,有陽光照落黎,好寫意。我地隨意點左個意粉同魚子多士,加15蚊配餐湯同飲品,我個飲品幾有特色,係rosemary lemonade,上層紫色下層茶色,加片檸檬係上面,好夢幻,味道都幾好。魚子多士個賣相好得,有勁多魚子同蛋沙律鋪係麵包上面,加上沙律菜伴碟,睇見都開心。咬落去個麵包頗脆,魚子蛋沙律啖啖香甜,特別係個魚子好鮮味,吃得我滿口咸香,滋味十足。意粉用左蛋黃醬做汁,份量適中,唔太乾身,吃到底亦不會有多餘的汁留底,意粉彈牙,配上三隻大蝦都係爽口彈牙,但兩種彈牙既感覺都非常出色,非常好吃。意粉份量對我和朋友來講都算幾多。我地兩人都吃的飽飽的。

我地兩人都吃的飽飽的。
2019-11-24