2017-02-21
工廠區的餐廳, 對我來說感覺不是太好, 價錢可與地鋪相比, 但亦抱住一試的心態試試。一入餐廳, 感覺好像cafe一樣, 室內不知為什麼 回音很大, 雖然人不是太多, 但真的很嘈同同事傾計要鬥大聲, 好辛苦!食物方面, 大部份單點食物都可以加48蚊轉餐, 餐就包了頭盤, 湯, 主菜, 甜品和飲品。我們order了以下食物,1. 燒豬仔骨 - 味道一般啦~ 份量都多嘅2. 美國安格斯牛排 - 煎得幾香口, 好淋, 好香牛肉味, 脂肪位比較多, 份量就有點少, 價錢要成2百幾, 就唔係好抵。3. 黑松露意大利飯配煎帶子刺身 - 黑松露比較淡, 意大利飯完全不像樣, 只是珍珠米而已, 帶子算ok4. 龍蝦汁海鮮飯 - 海鮮都算ok 啦~不過不失啦~5. 香煎比目魚(不記得名字) - 香口, 加點檸檬汁不錯6. 餐甜品:朱古力慕絲蛋糕 - 麻麻地啦~都算滑的, 但沒有苦苦的味道, 我不喜歡。服務方面 - 員工不是太醒目, 因同事當日想分享工作, 在所難免會喊, 那些侍應不停走過來收碟, 真想講可否醒目一點呀~等她的情緒好一點再收呀~真係激死人啦~去到最後, 因為那個地方太嘈加上空氣不是太流通,
我們order了以下食物,
1. 燒豬仔骨 - 味道一般啦~ 份量都多嘅
4. 龍蝦汁海鮮飯 - 海鮮都算ok 啦~不過不失啦~
5. 香煎比目魚(不記得名字) - 香口, 加點檸檬汁不錯
去到最後, 因為那個地方太嘈加上空氣不是太流通, 令到我和令一個同事都有點暈眩, 食這餐真是有點難受呀~
但有一樣東西要讚的是, 所有食物都有很多花心機的裝飾, 可以看得出廚師們對此很心機, 完全是呃like之選, 但對於一些對食物有要求的客人來說, 未必會看重。