2023-06-18 98 浏览
官塘好多工厦都好多好野食,呢间鱼生丼系有个朋友介绍我佢平时lunch成日会去食性价比好高,呢日星期六系官塘行完街就一于去试下。🐷渔吉特选丼 $188呢个有三文鱼,油甘鱼,矶煮鲍鱼,海胆,产地直送鲜鱼,三文鱼籽,樱花鱿鱼,赤虾,左口鱼裙边同埋帆立贝;刺身种类好多,每样都有一至两旧咩都可以试下;食材全部都好新鲜,最惊喜系矶煮鲍鱼,呢样好少餐厅会有既丼饭配料。鲍鱼煮得刚好,弹牙得黎好易咬,一d都唔韧,而且味道甜甜地非常入味👍🏻🐷北海帆立海老丼 $168呢个有帆立贝,牡丹虾,赤虾同埋甜虾;我好中意食虾,所以决定拣呢个饭;黎到牡丹虾同赤虾都分别有一只,甜虾同帆立贝各两只;刺身同样系非常新鲜,虾肉好鲜甜,几款虾都好出色,一d腥味都无,岩晒中意食虾既我;另外帆立贝有轻轻炙烧过,面头有焦香,有内冷外热既口感👍🏻

🐷渔吉特选丼 $188

🐷北海帆立海老丼 $168