2020-06-27 1293 浏览
今日黎到觀塘既駱駝漆大廈覓食,呢間pasta 係手工製既意粉,有好多外面餐廳未必有既傳統意式pasta, 好似係貓耳朵,紐紋粉,手工薯仔等等。今次就試左意大利手工紐紋粉配帕爾瑪火腿香草汁 同 意大利手工豬耳朵配鯷魚橄欖汁,午餐附贈餐包及飲料。《意大利手工豬耳朵配鯷魚橄欖汁》貓耳朵細細粒咬落非常煙韌,非常有口感,個醬汁淡淡而清爽,食落唔會太濟,加埋即磨既芝士又添加左風味,好食。《意大利手工紐紋粉配帕爾瑪火腿香草汁》個紐紋粉相對於個貓耳朵,味道就會濃郁d,食落會有重重既香草味,個紐紋粉咬落都係非常煙韌同有口感既,加埋個Parma Ham 同芝士就令同成件事更加濃郁,食到最後會有少少濟,但都係好食既。兩個意粉都係好出色既,特別係佢煙煙韌韌既口感,但係份量就會係傳統意式餐廳既份量 男仔就可能要叫多個甜品啦店員主動見我個意粉未到,主動走過黎問同追單,服務收尾附上飲品綠茶同+$9整左杯 cappuccino ,整體而言非常高質既手工意粉,會再幫襯
今日黎到觀塘既駱駝漆大廈覓食,
呢間pasta 係手工製既意粉,
有好多外面餐廳未必有既傳統意式pasta,
好似係貓耳朵,紐紋粉,手工薯仔等等。

《意大利手工豬耳朵配鯷魚橄欖汁》

《意大利手工紐紋粉配帕爾瑪火腿香草汁》

男仔就可能要叫多個甜品

店員主動見我個意粉未到,主動走過黎問同追單,服務

意大利手工紐紋粉配帕爾瑪火腿香草汁
意大利手工豬耳朵配鯷魚橄欖汁